Hoe werkt het?

De onderdelen van de goed-gevoel-stoel

Drie praatsessies

Het model start altijd met de drie praatsessies. Deze sessies zijn zeer belangrijk. Ze zijn zoals de startbaan van een vlieghaven: ze lanceren je. Ze zetten je op het spoor om te leren werken aan meer goed gevoel in je leven.

In de drie praatsessies leer je aan zo’n goed-gevoel-stoel met vier stevige poten te werken. Je begrijpt hoe het in elkaar zit. Je ontdekt je eigen goed-gevoel-stoel. Je voelt daarbij welke poten in jouw binnenste al stevig zijn, en welke poten bij jou nog te zwak zijn. En op het einde krijg je een pak tips om in de toekomst die vier poten te versterken door goed-gevoel-acties.

Een reeks goed-gevoel-acties die nadien in groep kunnen gebeuren

Deze goed-gevoel-acties helpen je samen met de groep vier stevige poten op te bouwen. Je vind ze allemaal terug op deze website.

Het klinkt misschien moeilijk, maar iedereen kan het leren. Je moet er geen diploma voor hebben! Het is zoals met sport. Je moet trainen en blijven trainen, en dan word je er beter in. De goed-gevoel-stoel helpt je daarbij. En je groep natuurlijk, de groep met wie je de drie praatsessies meemaakt.

Een reeks goed-gevoel-acties die je alleen kan doen in je persoonlijk leven

Als je nadien nog zelf wil doorwerken, vind je op deze website ook nog een pak extra goed-gevoel-acties om alleen te doen!

Met de goed-gevoel-stoel aan de slag

Om zo vlot mogelijk met de goed-gevoel-stoel aan de slag te gaan, is er:

  • deze website met alle mogelijke info en documenten
  • een training voor begeleiders die met het model aan de slag willen en wat meer vorming zoeken. Tijdens de training ontvang je de uitgewerkte handleiding voor begeleiders.